WEEKNIEUWS week 14

CORONAVIRUS

Vanuit Culitrader volgen we de richtlijnen die ons door de staat zijn opgelegd. Uiteraard hebben we hier begrip voor en vragen we dit ook van u. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! In de handel ondervinden we enkele “problemen”. Import en transport vanuit Zuid Europa is langer onderweg en lastig te regelen, maar over het algemeen verloopt het beter dan op voorhand was verwacht. Wel is er nauwelijks afzet van “horecahandel”. Daarom houden we van diverse artikelen onze voorraad klein. Houd er dus rekening mee dat we deze handel niet altijd op voorraad hebben staan, maar op bestelling is het in de meeste gevallen wel te regelen.
 
PRODUCTINFORMATIE

Fruit

 • De prijzen van rode bessen, blauwe bessen en frambozen zijn zakkende. 
 • Het aanbod van Spaans citrus is beperkt. Door veel regen wordt er nauwelijks geplukt. 
 • We hebben weer Valencia uit Egypte binnenstaan. 
    Groenten
 • De verwachting is dat de prijs van asperges richting de Paasdagen op zal gaan lopen. De vraag zal oplopen, maar telers hebben moeite voldoende personeel te vinden om aan de vraag te kunnen voldoen.
 • De prijs van groene asperges vanuit Mexico is zakkende.
 • De prijs van bloemkool is nog fors.
 • De prijs van broccoli is behoorlijk aan het schommelen.
 • De komkommerprijs is flink gezakt.
 • Pepers zijn relatief duur momenteel. Vooral “aparte” soorten zijn beperkt beschikbaar.
 • Er is amper spinazie beschikbaar. De prijs loopt daardoor op. 
 • Sla is goedkoop doordat er geen Horeca afzet is.
Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *